Tálalás Design

Tálalás Design

Mitől érzem jól magam egy helyen?
Mennyi tervezést igényel egy étel megjelenése?
Tervezővé kell-e válnod, hogy sikeres séf lehess?
Mi az az élménytervezés?
Szeretnél Pesti Istvántól tanulni?

A vezető gasztro vállakozások alapeleme a tálalás és a környezet összhangja. A tanfolyam célja olyan tervezői eszközök tanítása a tálalásban érdekelteknek, amivel a tálalásuk minőségét és annak koncepcionális hatékonyságát magasabb szintre emelhetik. Projektfeladatokon keresztül profi séfek, és tapasztalt tervezők egyszerre tanítanak téged a legfontosabb tálalási és tervezési ismeretekre.

Az elmúlt évek sikeres tanfolyamai után a 2022-es évben is lehetőség nyílik a jelentkezésre a MOME Tálalás Design tanfolyamra. Új szakértők és még több gyakorlati feladat vár rátok.

A jelentkezés folyamatosan nyitott, ha értesülni szeretnél a következő tanfolyam időpontjáról jelentkezz be bátran és értesíteni fogunk a tanfolyamindulás pontos dátumáról.

Órarend

Minden nap új dolgokat mutatunk meg a séf és a tervezői gyakorlatból, amit saját projekteken ti is kipróbálhattok. A napok tematikája a tervezői gondolkodás – design thinking – lépéseit követi.

Kezdő alkalom 2022 tavasz

A workshop alkalmak szombatonként 9:00-kor kezdődnek, tartalomtól függően általában 16.30-kor érnek véget az alábbi helyszíneken:

MOME MASTER: 1121 Budapest, Zugligeti út 9. 
MIELE Aktívkonyha: 1022 Budapest, Alsó-Törökvész út 2.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tálalás Design

Problémakereső nap

Megismerkedünk veletek pár játékosan komoly feladattal a tálalás és a design területein, közösen projekteket választunk, megmutatjuk a tervezői módszerek kezdő lépéseit.

Kutatás nap

Keressük a választ a művészet és a tálalás összefüggéseire, ízek és kémia, ízek és tálalás összefüggéseire koncentrálunk, projektkonzultációval.

Kutatás nap

Séf és tervezői inspirációs eszközöket hasonlítunk össze, megmutatjuk hogyan válhat egy alapanyag vagy forma tálalási koncepció alapjává, elkalandozunk az újratervezett ételek világába, közösen elemezzük, milyen egy jó élmény.

Ötlet nap

Megnézzük milyen egy projekt egy stylist-art direktor és egy arculattervező szemén keresztül, megérthetjük hogyan épül fel egy projekt, milyen eszközökkel érdemes kommunikálni, segítünk átlátni egy tervezői koncepciót és megmutatjuk hogyan szaporítsunk ötleteket.

Tapasztalat nap

Hogyan lesz sikeres egy fenntarthatóságra törekvő hely, mennyire hosszú távra tervez egy séf, hogyan építhető fel a hagyományokból valami új.

Tapasztalat nap

A teljes nap egy alapanyag körül forog, annak minden részletében elmélyedve, technológiától a tálalásig, alapismeretektől a műhelytitkokig.

Élmény nap

Végigkövetjük egy élmény születését a felhasználó szemszögével projekteken keresztül, betekintünk a színfalak mögé egy tálalási tárgytervező stúdió munkáján keresztül, megmutatunk alapvető prezentációs technikákat.

Bemutató nap

Egy záró prezentációs nap keretében bemutatkozhatnak a projektjeitek, a szakértőkön kívül további zsűritagok segítenek visszajelzést adni a tanfolyamon végzett munkátokról, mindenkinek személyes visszajelzést adunk.

+1

A kurzus során természetes, hogy minden kérdés feltehető. Az alkalmakon lehetőség van, hogy személyes projektjeiteket, aktuális problémáitokat elhozzátok, és közösen keressünk rá megoldásokat. 

Oktatók

Tálalás Design

Pesti István

séf, Platán

Sokak szerint a legszebben tálaló magyar séf. A fenntartható gasztrokultúra képviselőjeként a Tatai Platánt vezeti és a Budapest szakmai tanácsadója. Michelin csillagot szerzett a Tanti-nak, zsűritag a Bocuse d’Or selejtezőn, a MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus séf konzulense. Hatalmas tapasztalata és újdonságkereső szemlélete miatt élmény vele a közös munka. A Tálalás Design tanfolyam szakmai vezetője.

Tálalás Design

Maurer Klimes Ákos

service designer, design tanácsadó

Tervezőként a MOME-n végzett és ott is tanít, szolgáltatástervezőként és kutatóként dolgozik. A MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus oktatója. Hiszi, hogy a design eszköztára a tálalási kultúrában is jól hasznosítható, hiszen a séf is tervező, csak más alapanyaggal dolgozik. A Tálalás Design tanfolyam szakmai vezetője.

Tálalás Design

Várvizi Péter

séf, Larus

Multiperfekcionista séf, erős francia technológiai háttérrel. Mielőtt megtervez egy új ételt, lerajzolja. A MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus séf konzulense.

Tálalás Design

Góg Angéla

food desiner, élménytervező, GOGA FOOD

Tervezőként a MOME-n végzett és ott is tanít, a GOGA FOOD stúdió alapító tulajdonosa. Azért dolgozik, hogy a rég elfeledett emlékek a jövőben is átélhetőek legyenek. Rendszeres Design Hét résztvevő, az Emlékek cukrászdájában és A vasárnapi ebéden is találkozhattál vele. Doktori kutatásában épp a jövő étkezésével foglalkozik.

Tálalás Design

Fábián Noémi

Képzőművész, MOME

A MOME oktatója, művészeti szakértőnk. Amikor nem a MOME-n vagy a Budai Rajziskolában oktat, akkor a színek, ízek, illatok töltik ki mindennapjait. Az eat-art az egyik kedvenc workshop témája.

Tálalás Design

Püspöki Apor

formatervező, APLI design

Formatervezőként a MOME-n végzett, az APLI design alapító tulajdonosa. A Széll Tamás vezette Bocuse d’Or csapat tálalási tárgyainak tervezője. Ha láttad Tamást az idei lyoni nemzetközi döntőn, akkor Apor tárgyaiért is szurkolhattál.

Tálalás Design

Laki Eszter

grafikus tervező

Arculattervező, könyvkiadó, étteremtulajdonos, utazó. Eszter nélkül nem lenne olyan Budapest, amilyennek szeretjük. Számtalan ikonikus hely arculattervezője, a Doboztól a CHEZ DODO-n át SÁO-ig. A MENÜ könyv tervezője és szerzője, a Dobrumba társtulajdonosa. Amikor épp nem egy új szakácskönyvön dolgozik, keletre indul útnak.

Tálalás Design

Németh Zsófia

Food design témavezető, MOME

Amikor nem az egyetem nemzetközi ügyein vagy a tanfolyamon dolgozik, a gasztronómia megszállotja, Párizsban alapanyag szakértőként dolgozott. Az ő érdeme hogy minden pont akkor és pont úgy történik, ahogy elképzeltük. A Tálalás Design tanfolyam koordinátora és a MOME Food design képzések témafelelőse.

Árak

Tanfolyam ára:
180.000 + ÁFA

A 40 órás kurzus árát a kurzusra való felvételed visszaigazolása után banki utalással tudod rendezni az emailben kapott adatok segítségével.

A tanfolyam a hatékonyság és a közvetlen légkör érdekében kis létszámmal indul.
A minimális létszám 12 fő.

Kinek szól?

PONT NEKED SZÓL, HA:

 • séf, cukrász vagy gasztro vállalkozó vagy, hallottad már a design szót, és izgalmasnak tűnt
 • stylist, fotós, designer vagy, akit mindíg is érdekeltek a profi gasztronómia műhelytitkai, vagy ebben az irányban dolgoznál később
 • bár nem vagy séf, de a munkád mellett minden szabadidődet az ételek töltik ki, állandóan erről olvasol vagy írsz, te tálalsz a világon a legjobban, de még senki sem látta
 • mindíg is egy saját hely nyitásáről álmodoztál, és már csak egy erős lökés kellene, hogy lépj
 • szeretnél kapcsolatokat a kreatív iparból és a profi gasztronómiából
 • szeretnéd fejleszteni a saját tudásod, hogy versenyképesebb legyél nemzetközileg is, de nem tudod merre keresd a megoldást

NEM NEKED VALÓ, HA:

 • főzőtanfolyamot keresel
 • a design szóval még sohasem találkoztál
 • annyira elfoglalt vagy, hogy szombaton sem érsz rá

Visszajelzések

 • ”Még soha sem dolgoztam egyetlen koncepciómon sem ilyen pozitív környezetben. Eddig a gyorsaságról, versenyhelyzetről, maximalizmusról szólt a munkám. Veletek viszont igazán alkottam. A tőletek kapott inspirációkkal, az új ismeretségekkel, minden elérhetővé vált. Még az is, hogy bejussak egy profi étteremnek, a Babelnek a konyhájába!„

  Balogh Bea
  kreatív, szövegíró
  MOME Tálalás Design résztvevő

 • ”Lehetőséget láttam a kurzusban, amely hiteles, szakmai tudást ad. Amivel elkezdhetem az utam a gasztronómia professzionális világában. Persze aggódtam, hogy mit vár tőlem a tanfolyam, tudom-e majd teljesíteni. De aztán éreztem, hogy minél többet teszek bele, annál többet “vehetek ki” a kurzusból, annál több lehetőség rejlik benne.„

  Balogh Bea
  kreatív, szövegíró
  MOME Tálalás Design résztvevő

Partnereink