Tálalás Design
Mitől érzem jól magam egy helyen?
Mennyi tervezést igényel egy étel megjelenése?
Tervezővé kell-e válnod, hogy sikeres séf lehess?
Mi az az élménytervezés?
Szeretnél Pesti Istvántól tanulni?
A vezető gasztro vállakozások alapeleme a tálalás és a környezet összhangja. A tanfolyam célja olyan tervezői eszközök tanítása a tálalásban érdekelteknek, amivel a tálalásuk minőségét és annak koncepcionális hatékonyságát magasabb szintre emelhetik. Projektfeladatokon keresztül profi séfek, és tapasztalt tervezők egyszerre tanítanak téged a legfontosabb tálalási és tervezési ismeretekre.
Az elmúlt évek sikeres tanfolyamai után a 2022-es évben is lehetőség nyílik a jelentkezésre a MOME Tálalás Design tanfolyamra. Új szakértők és még több gyakorlati feladat vár rátok.
A jelentkezés folyamatosan nyitott, ha értesülni szeretnél a következő tanfolyam időpontjáról jelentkezz be bátran és értesíteni fogunk a tanfolyamindulás pontos dátumáról.
Órarend
Minden nap új dolgokat mutatunk meg a séf és a tervezői gyakorlatból, amit saját projekteken ti is kipróbálhattok. A napok tematikája a tervezői gondolkodás – design thinking – lépéseit követi.
Kezdő alkalom 2022 tavasz
A workshop alkalmak szombatonként 9:00-kor kezdődnek, tartalomtól függően általában 16.30-kor érnek véget az alábbi helyszíneken:
MOME MASTER: 1121 Budapest, Zugligeti út 9.
MIELE Aktívkonyha: 1022 Budapest, Alsó-Törökvész út 2.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Problémakereső nap
Megismerkedünk veletek pár játékosan komoly feladattal a tálalás és a design területein, közösen projekteket választunk, megmutatjuk a tervezői módszerek kezdő lépéseit.
Kutatás nap
Keressük a választ a művészet és a tálalás összefüggéseire, ízek és kémia, ízek és tálalás összefüggéseire koncentrálunk, projektkonzultációval.
Kutatás nap
Séf és tervezői inspirációs eszközöket hasonlítunk össze, megmutatjuk hogyan válhat egy alapanyag vagy forma tálalási koncepció alapjává, elkalandozunk az újratervezett ételek világába, közösen elemezzük, milyen egy jó élmény.
Ötlet nap
Megnézzük milyen egy projekt egy stylist-art direktor és egy arculattervező szemén keresztül, megérthetjük hogyan épül fel egy projekt, milyen eszközökkel érdemes kommunikálni, segítünk átlátni egy tervezői koncepciót és megmutatjuk hogyan szaporítsunk ötleteket.
Tapasztalat nap
Hogyan lesz sikeres egy fenntarthatóságra törekvő hely, mennyire hosszú távra tervez egy séf, hogyan építhető fel a hagyományokból valami új.
Tapasztalat nap
A teljes nap egy alapanyag körül forog, annak minden részletében elmélyedve, technológiától a tálalásig, alapismeretektől a műhelytitkokig.
Élmény nap
Végigkövetjük egy élmény születését a felhasználó szemszögével projekteken keresztül, betekintünk a színfalak mögé egy tálalási tárgytervező stúdió munkáján keresztül, megmutatunk alapvető prezentációs technikákat.
Bemutató nap
Egy záró prezentációs nap keretében bemutatkozhatnak a projektjeitek, a szakértőkön kívül további zsűritagok segítenek visszajelzést adni a tanfolyamon végzett munkátokról, mindenkinek személyes visszajelzést adunk.
+1
A kurzus során természetes, hogy minden kérdés feltehető. Az alkalmakon lehetőség van, hogy személyes projektjeiteket, aktuális problémáitokat elhozzátok, és közösen keressünk rá megoldásokat.
Oktatók
Pesti István
séf, Platán
Sokak szerint a legszebben tálaló magyar séf. A fenntartható gasztrokultúra képviselőjeként a Tatai Platánt vezeti és a Budapest szakmai tanácsadója. Michelin csillagot szerzett a Tanti-nak, zsűritag a Bocuse d’Or selejtezőn, a MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus séf konzulense. Hatalmas tapasztalata és újdonságkereső szemlélete miatt élmény vele a közös munka. A Tálalás Design tanfolyam szakmai vezetője.
Maurer Klimes Ákos
service designer, design tanácsadó
Tervezőként a MOME-n végzett és ott is tanít, szolgáltatástervezőként és kutatóként dolgozik. A MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus oktatója. Hiszi, hogy a design eszköztára a tálalási kultúrában is jól hasznosítható, hiszen a séf is tervező, csak más alapanyaggal dolgozik. A Tálalás Design tanfolyam szakmai vezetője.
Várvizi Péter
séf, Larus
Multiperfekcionista séf, erős francia technológiai háttérrel. Mielőtt megtervez egy új ételt, lerajzolja. A MOME ABSTRACT NATURE fine dining design kurzus séf konzulense.
Góg Angéla
food desiner, élménytervező, GOGA FOOD
Tervezőként a MOME-n végzett és ott is tanít, a GOGA FOOD stúdió alapító tulajdonosa. Azért dolgozik, hogy a rég elfeledett emlékek a jövőben is átélhetőek legyenek. Rendszeres Design Hét résztvevő, az Emlékek cukrászdájában és A vasárnapi ebéden is találkozhattál vele. Doktori kutatásában épp a jövő étkezésével foglalkozik.
Fábián Noémi
Képzőművész, MOME
A MOME oktatója, művészeti szakértőnk. Amikor nem a MOME-n vagy a Budai Rajziskolában oktat, akkor a színek, ízek, illatok töltik ki mindennapjait. Az eat-art az egyik kedvenc workshop témája.
Püspöki Apor
formatervező, APLI design
Formatervezőként a MOME-n végzett, az APLI design alapító tulajdonosa. A Széll Tamás vezette Bocuse d’Or csapat tálalási tárgyainak tervezője. Ha láttad Tamást az idei lyoni nemzetközi döntőn, akkor Apor tárgyaiért is szurkolhattál.
Laki Eszter
grafikus tervező
Arculattervező, könyvkiadó, étteremtulajdonos, utazó. Eszter nélkül nem lenne olyan Budapest, amilyennek szeretjük. Számtalan ikonikus hely arculattervezője, a Doboztól a CHEZ DODO-n át SÁO-ig. A MENÜ könyv tervezője és szerzője, a Dobrumba társtulajdonosa. Amikor épp nem egy új szakácskönyvön dolgozik, keletre indul útnak.
Németh Zsófia
Food design témavezető, MOME
Amikor nem az egyetem nemzetközi ügyein vagy a tanfolyamon dolgozik, a gasztronómia megszállotja, Párizsban alapanyag szakértőként dolgozott. Az ő érdeme hogy minden pont akkor és pont úgy történik, ahogy elképzeltük. A Tálalás Design tanfolyam koordinátora és a MOME Food design képzések témafelelőse.
Árak
Tanfolyam ára:
180.000 + ÁFA
A 40 órás kurzus árát a kurzusra való felvételed visszaigazolása után banki utalással tudod rendezni az emailben kapott adatok segítségével.
A tanfolyam a hatékonyság és a közvetlen légkör érdekében kis létszámmal indul.
A minimális létszám 12 fő.
Kinek szól?
PONT NEKED SZÓL, HA:
- séf, cukrász vagy gasztro vállalkozó vagy, hallottad már a design szót, és izgalmasnak tűnt
- stylist, fotós, designer vagy, akit mindíg is érdekeltek a profi gasztronómia műhelytitkai, vagy ebben az irányban dolgoznál később
- bár nem vagy séf, de a munkád mellett minden szabadidődet az ételek töltik ki, állandóan erről olvasol vagy írsz, te tálalsz a világon a legjobban, de még senki sem látta
- mindíg is egy saját hely nyitásáről álmodoztál, és már csak egy erős lökés kellene, hogy lépj
- szeretnél kapcsolatokat a kreatív iparból és a profi gasztronómiából
- szeretnéd fejleszteni a saját tudásod, hogy versenyképesebb legyél nemzetközileg is, de nem tudod merre keresd a megoldást
NEM NEKED VALÓ, HA:
- főzőtanfolyamot keresel
- a design szóval még sohasem találkoztál
- annyira elfoglalt vagy, hogy szombaton sem érsz rá